Dry needling

Bij deze behandeling worden pijnlijke spierverhardingen door middel van een dunne naald aangeprikt. Deze spierverhardingen, ook wel Myofasciale Triggerpoints genoemd, veroorzaken zowel plaatselijke als uitstralende pijn, pijn “op afstand”. Ook kunnen spierverhardingen een bewegingsbeperking veroorzaken in de bijbehorende gewrichten en een verminderde kracht in de betrokken spieren.

Nadat een dergelijke spierverharding, een “Triggerpoint”, door zorgvuldig onderzoek is opgespoord, wordt deze met een dunne acupunctuurnaald, door de huid aangeprikt. De patiënt kan van het aanprikken een schokje of een krampgevoel ter plekke voelen, en/of in het gebied waar de uitstralende pijn ervaren wordt. Meestal ontspant de spier direct erna. De patiënt voelt een daling van de spierspanning, een verbeterde beweeglijkheid van het gewricht en een toename van de kracht van de spier.

Dry Needling is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Er worden ook oefeningen en eventueel houdingsadviezen gegeven. Indien uw verzekering fysiotherapie vergoedt, dan vallen ook de kosten voor behandeling met Dry Needling daaronder.

Uitgebreide informatie zie: Myofasciaal Pijnsyndroom (MPS)

Voor meer informatie zie: http://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php