Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigenschappen van (extra verwarmd) water.
Door de opwaartse druk van water worden de gewrichten minder belast en kun je gemakkelijker bewegen. De weerstand van het water wordt gebruikt om de spierkracht en het uithoudingsvermogen te trainen. Het extra verwarmde water (ongeveer 33 graden) heeft daarnaast ook een gunstig effect op bijvoorbeeld de stijfheid van gewrichten en verhoogde spierspanning.

Hydrotherapie kan daarom ingezet worden voor een brede doelgroep. U kunt dan denken aan mensen met een fysieke beperking, die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een rollator of rolstoel. Maar ook bij de revalidatie na een operatie of bij klachten als gevolg van bijvoorbeeld reumatische aandoeningen en/ of hart- en longklachten kan hydrotherapie een goed alternatief zijn voor, of voorafgaand aan behandelingen fysiotherapie in de oefenzaal.

Uw zorgverzekeraar vergoedt deze behandelingen, afhankelijk van uw klachten, uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering. U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie de Oppers biedt hiervoor mogelijkheden op twee locaties:

  • Locatie Beetsterzwaag (zwembad revalidatie Friesland)
    Dinsdag tussen 17.00 en 19.00 uur
    Door de aanwezigheid van twee fysiotherapeuten kunnen hier zowel individuele als groepsbehandelingen worden gegeven. Afhankelijk van uw klacht wordt hierin samen met u en/pof de verwijzend huisarts/medisch specialist, een keus gemaakt.
  • Locatie Drachten (zwembad sportschool Ebert)
    Woensdag tussen 10.30 en 11.30 uur
    Op deze locatie worden uitsluitend groepsbehandelingen gegeven.