Kwaliteit

Fysiotherapie de Oppers heeft sinds juni 2011 het predicaat ‘Pluspraktijk’.
Deze ‘plus’status is een waardering voor bewezen kwaliteit en efficiëntie in de zorgverlening en wordt uitgegeven door zorgverzekeraars. Inmiddels heeft Fysiotherapie de Oppers in 2014 voor de vierde maal de Plus- certificering gehaald en daarmee de ‘plus’status geprolongeerd.

Een ‘Pluspraktijk’ word je alleen als je aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. De eisen van een plus status stijgen namelijk uit boven de normale eisen van de beroepsvereniging. Zo wordt er door de zorgverzekeraars onder andere gekeken naar de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, doelmatigheid van de behandeling, de verslaglegging van de behandeling maar ook zaken als hygiëne, openingstijden en wachttijden zijn van belang. Daarnaast werkt een Pluspraktijk ook samen met diëtisten, artsen en andere hulpverleners in de zorg, omdat sommige klachten een bredere aanpak nodig hebben.

Tevens is Fysiotherapie de Oppers sinds november 2012 HKZ-gecertificeerd. HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn, waaronder ook fysiotherapie. Aan deze normen is het HKZ- keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

 

Klik op het logo voor de website van HKZ