Fysiotherapeuten helpen huisartsen

De Friese fysiotherapeuten blijven open voor het leveren van noodzakelijke zorg aan de patiënten.  Daarnaast kunnen de Friese fysiotherapeuten de druk verminderen voor de huisartsen en ziekenhuizen.

De zorgovername geldt in ieder geval voor 35 grote praktijken die vallen onder de Friese coöperatie van fysiotherapeuten en Fys’Optima Friesland.

Mensen die bijvoorbeeld door hun rug zijn gegaan of hun knie hebben verdraaid, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan – indien nodig – de huisarts inschakelen. De fysiotherapeut bepaalt vervolgens welke zorg nodig is voor herstel.

De oefenruimtes zijn beschikbaar voor risicogroepen die het echt nodig hebben. Er  wordt alleen een-op-een behandeld. Verder werken de fysiotherapeuten vanzelfsprekend met uitgebreide hygiëneprotocollen volgens de RIVM richtlijn.

Afsluitend willen wij benadrukken dat wij te allen tijde vanuit onze professionaliteit zullen handelen. We zijn ons bewust van de enorme impact van het corona-virus in de samenleving en gaan zeer terughoudend om met het leveren van zorg. We behandelen alleen daar waar zorg noodzakelijk is.

Publicatiedatum: 18-03-2020


Terug naar overzicht